trevlig dag med gammal vän!

hejhej idag har jag vart i stan med min kompis från gillbo, det va riktigt skönt att få träffa henne, nu har vi fått massa andra planer ;)
 
jag har inte tränat något med lattja idag för att jag har inte haft tid och hon börjar tyvärr bli dålig igen så nästa blir ju röntgen så att vi kan se om det går att göra något istället för medicin som hon ska få varje dag resten av hennes liv. jag hoppas på det bästa! på fredag så får vi den äran att choko kommer hit en mini aussie som jag ska få lära mycket utav :) det ska bli kul och jag hoppas lattja och han kommer överens. Nu på senaste tiden har jag haft mycket tankar om aussie igen jag vill så gärna ha en men jag tänker inte skaffa en förens jag vet att det funkar och om jag ska skaffa en vet jag exakt från vilken kennel och vem som ska vara mamman.
Mina drömmar är ju att skaffa en liten aussie valp som jag kan träna med. så det blir ju kul att ha choko här så man kan få lite aussie glädje ;) men nu har jag inte så mycket mer att säga så vi får väl höras imorgon Ciao
 
En bild från idag nu på kvällen.
 
Hela tjocka släkten 2 bröder saknas(lattjas familj)

Lattjas mamma (Liza) rullar sig så mysigt i gräset.

Lattjas syster gör allt för att få bli lite blöt ;) ser ni några likheter?

Söndag!

Idag har det vart riktigt varmt det har vart 30 grader i skuggan och eftersom att vi bor så högt upp så är det helt vindstilla så har bara tränat lite med lattja idag för att det blir för mycket och för varmt men hon har även fått bada massor i sjön idag typ det bästa hon vet;)
Imorgon ska jag träffa en gammal kompis så mamma ska ha lattja imorgon.

Vi har märkt ganska nyligen att lattja är rädd för höga ljud, ifall någon skriker, det blir korsdrag osv går hon genast och gömmer sig, nu när jag tänker efter så förstår jag att hon har de lite svårt att koppla av i skolan för att det är mycket hundar och mycket väsen! :-/ vet inte riktigt hur jag ska bli av med det för jag vill inte att det ska bli värre direkt :(


hemska år inom ridskolan

Jag var ca 4-5 år när jag började rida på den här ridskolan, självklart va inte jag inte så intreserad av ridningen utan jag åkte ju bara med.. men jag stod alltid i stallet och borstade och umgådes med hästarna för det va det bästa jag visste! efter 5 år då jag va runt 10 år så blev jag skötare på den ridskolan. och eftersom att jag va så ung kunde jag inte välja vilken häst jag skulle sköta så jag hoppade mest runt bland hästarna och skötte dom flesta.
 
Efter ett tag så kom en fantastisk häst till ridskola det här va 2008 han kom med två andra hästar, han va ponny och dom andra va hästar. Alla ridskole hästar skulle på sommarbete förutom dom här tre hästarna och några privat hästar. dom tre nya skönheterna skulle nämligen "ridas in" Ponnyn jag föll för var endast 5 år gammal och en riktig skönhet säger jag bara! Jag och min kompis va nog där varje dag och hjälpte till, och jag blev så lycklig när jag fick rida ut och ridafram/av honom!
 
vår ridskolechef frågade mig personligt ifall jag kunde bli skötare på honom när ridskolan satt igång så att han hade någon som kunde ta hand om honom, och det va verkligen stort ni kanske inte förstår hur stort det var. ridskolechefen hade nämligen aldrig pratat med mig innan det. Så när ridskolan satt igång blev jag skötare på T och eftersom att han va ny så va ju alla såklart nyfikna på honom och ville rida den nya ponnyn, men det gick ju såklart inte han va ju hur busig som helst och var endas 5 år, jag red inte honom på lektioner jag kunde rida ut på honom och skritta honom men jag gjorde inte mer än så men det räckte gott och väl för mig! jag stannade som skötare på honom i kanske i 1 år sen va det så många som ville bli skötare på honom så han behövde inte mig.
 
Jag började med att leta efter en häst som behövde en skötare eftersom att jag va så ofta i stallet och så red jag 2 gånger i veckan. längst in i lilla ponnystallet hittade jag honom! min största kärlek! S va väldigt speciell, han hade mycket problem i boxen han tyckte inte om att folk va i hans box han blev lite agressiv och började sparkas och ibland till och med sparkabakut, han kunde även bitas när han fick chansen. Men jag tänkte att han höll på så för att han inte hade någon som gav honom uppmärksamhet, så han blev min nästa bebis! han och jag kom iallafall överens, jag kunde sitta i hans box(även fast man inte ska göra det) och han kom och nosade på mig han var riktigt speciell för mig.
 
Denna ridskola utvecklades och blev större vilket gjorde att det kom fler människor och det blev mer skitsnack och folk blev osams och det va bara rena draman! jag va en utav dom utstötta, folk kritiserade ofta mig och snackade skit som tillslut jag fick reda på. jag berättade för min mamma eftersom att jag älskade min sköthäst S och ville inte sluta pga av dramat som pågick! och min mamma sa nått jag aldrig kommer glömma " Hästmännikor är en av dom största grupperna som snackar skit, dom försöker trycka ner en så att dom kan känna sig bättre om sig själv"
 
Men jag sket iallt som hade hänt och fortsatte att rida och sköta för att jag älskade det så mycket, jag red 1 gång i veckan för ridskolecefen som var hemsk! hon är en bra person och lärare men ändå så elak! hon kunde inte mitt namn hon valde all som tävlade före en. så man lärde sig nästan inget på hennes lektioner :(Nått jag har glömt bort att berätta är att man måste bli utvald av ridskolechefen ifall man kan tävla eller inte. och jag fick inte den chansen även hur mycket jag än ville tävla men jag fick aldrig hennes uppmärksamhet. så det blev ju aldrig av.
 
Skitsnacket blev värre och värre så tillslut gav jag upp. jag slutade sköta och kom bara dom dagarna jag red tog självklart hand om min prins dom dagarna jag va där. tilslut klarade jag inte ens av det utan jag slutade rida men det räckte inte, folk på ridskolan gick i samma skola som jag gjorde så allt blev ju rena helvete där med så fick stå ut sista året helt ensam. det som sårade mig mest va att lämna min Prins S jag kom tillbaka några månader efter för att träffa honom och det första folk gjorde när dom fick syn på mig var att börja viska och dom va inte så speciellt duktiga på det, en tjej "visakde" till sin kompis "vad fan gör hon här" respektlöst och vidrigt säger jag bara! hur kan människor vara så patetiska och att det här fortfarande pågår i hästvärlden är riktigt irriterande.
 
jag slutade helt med ridning flyttade började på gymnasium som jag nu inriktar mig mot hundar. i hundvärlden finns det självklart tävlingsmänniskor men hundmänniskor har iallfall respekt och är riktigt snälla jämfört mot hästvärlden säger jag bara! i år började jag rida igen efter 2 år uppbehåll. jag började rida på en liten ridskola här jag bor! dom är riktig trevliga och det finns inte så mycket ungdomar här som kan snacka skit om en. jag rider nu en 6 åring som jag lär mig mer på än vad jag lärde mig på förra ridskolan.
 
det jag vill säga med den här historian är att hästmänniskor är skit, men hästarna är underbara! jag säger inte att alla människor är hemska det finns ju självklart folk som är trevliga mot en och pratater med en, men det kommer alltid finnas skitsnack i hästvärlden så jag ber er att akta er för det. Man vill aldrig gå igenom det jag gick igenom. att lämna sin älskade häst för en massa bullshit som man inte klarade av. Jag är nu 16 snart 17 år och har aldrig i mitt liv tävlat och jag har snart bara 1 år på mina ponnyår och jag vill inte ge upp om ponnysar för jag tycker inte om att rida stor häst eftersom att jag är så liten, mitt mål är att ha tävlat inom dressyr på ponny innan jag är 18 år.  och tävlat lydnand med min hund :)
Den bästa hästen som hade sina problem och jag hade mina problem men tillsammans kunde vi lösa våra problem! <3
 

Skönt väder med svettigt värre!

Hejhej idag har mamma vart hemma så hon tog lattja på morgonen även fast lattja väckte mig runt 8 imorse.
Jag gick ut med henne vid lunch tid och då gick vi och badade för att det är så jäkla varmt ute;) har tränat lite med henne idag med det har vart alldeles för varmt! För ca 1 timme sedan gick jag ut med lattja för att springa, vi sprang ner till bryggan så att hon kunde få svalka av sig sedan sprang vi spåret och sen sprang vi hem, när jag kom hem gjorde jag olika träningar för mage, axlar och lår:) nu väntar jag på middag och sen ska jag ut och springa en till runda ;)
Vi hörs!


30+

Ojojoj idag har det vart riktigt varmt! Har vart nere vattnet flera gånger idag för att få lite vind men det är helt vindstilla:( men men hunden fick iallafall svalka sig genom att bada;) vi har haft en rovfågel hos oss hela dagen som flyger över åkrarna och skogarna, även över våran tomt så vart tvungen att ta in kaninerna så att dom inte blev upp ätna;) lattja har haft en bra dag och hon är frisk och pigg hon har till och med fått upp sin aptit så hon äter både på mornarna och kvällarna vilket jag tycker är toppen!


Äntligen hemma

Hej allihopa nu är det så här att jag har vart på kryssning i 5 dagar med mina kusiner. Har haft toppen bra men ibland blev det lite gungit på båten, vi åkte ner till rönne och gick av för att och kollade runt lite, sen dagen efter va vi i Köpenhamn där vi gick på tivoli, sen igår va vi i Gotland och gick på torget, jag köpte 2 ankelband, en keps, ristade in mitt namn på mobilen, sen kommer jag inte ihåg så mycket mer som jag har köpt nu för tillfället ;) det va trevligt men jobbigt att dela hytt med föräldrarna eftersom att pappa snarkar och mamma hostar mycket då hon har blivit sjuk. Det jobbigaste på resan var att vara borta från min älskade hund i 5 dagar:( fyra nätter utan henne i sängen:( min lilla pajas. När jag gick på tivolit vann jag en liten tiger gosedjur som lattja fick nu när jag kom hem och saken med henne är att hon älskar att ta sönder gosedjur:-/ så det tog 30 sek sen va den borta;) men hon har verkligen blivit galen och riktigt pigg så skönt att se! Jag gick ut med henne nu på kvällen och då träffa hon sin kompis Lotta en golden som hon leker jätte bra med och hon blev ju så glad över att få leka:) vi gick ner till bryggan så att hon fick bada;) nu ligger jag mest och slöar så vi får höras senare ;)


Nya kompisar :)

Nu på kvällen gick vi ner till bryggan påvägen ner träffa vi på 2 border collie 1 sheltie och en golden :) lattja blev jätte rädd när det kom så många hinder på en gång och luktade på henne :P hon gömde dig mellan mina ben och va lite blyg om man säger så, vi har träffat dom förut men bara en kort stund. Deras ena border c är 1 och ett halv år och han å lattja leker jätte bra men det går inte för henne att leka när det är så många okända hundar :( men men bara dom kommer överens :)

Lattjas mamma:)


Tisdag idag!

Igår träna vi på klossträning och det gick inte alls bra! Vet inte hur jag ska lära henne :( men men ny dag nya tag, idag ska jag dock packa för vi åker på torsdag har inte så mycket mer att säga! Vi hörs :)


Klia en hund och du har funnit en fast anställning

Hej allihopa, nu har jag ändrat design och den blev jätte ful jag vet men testar lite ny saker på mitt program och testar nya saker på blogg.se mallar och redigering o.s.v. men den får duga så länge, idag har jag faktiskt haft en vilo dag mamma och pappa tog hand om latttja idag men självklart så har jag gosat och lekt ycket med henne har även gett henne sin medicin och hon hatar att man måste spruta in den men hon tycker det smakar gott :P vi har idag börjat träna klossträning för at hon ska bli snyggare i svängarna på fot. det går inte så bra hon verkar inte fatta alls men hon va trött när vi övade så vi fortsätt imorgon. på torsdag åker jag och min familj iväg på kryssning i 5 daagar med kusinerna! utan hund i 5 dagar!! kommer inte överleva och frågan är ifall lattja kommer överleva, hon har så svårt att varaa ifrån familjen :( men men, har inte så mycket mer att säga ha det bra! :D
 

Jag har fått en valp!

Hahah ja i rubriken så står det att jag har fått en valp, jo det är så här lattja har blivit så pass frisk att hon har börjar om från början och är nu valp, hon bits som valpar gör, hon har skit mycket energi och kan springa runt i cirklar och få hel fnatt som hon fick när hon va valp :P men det är bra att hon har blivit så pigg för det betyder ju att medicinen fungerar :D

På torsdag så åker jag och min familj på en kryssning men saken är att vi har ett problem :-/ ingen hundpassare:( alltid när vi åker bort bruka morfar passa lattja men nu är han bortrest och kommer hem imorgon eller på måndag vi vet inte riktigt. Och om inte han kan passa lattja då vet vi inte vad vi ska göra :-/ men men det löser sig nog :) idag har jag och lattja tränat fotgående börjar bli bra men hon stör sig lätt på annat och tittar bort :( nu är mamma och pappa ute och går med henne men jag tänkte att när hon kommer hem ska vi träna lite på slalom så får vi se hur det går ha det bra!


Blogg.suger

Ibland blir jag så trött på blogg.se, jag hade skrivit en text om igår hur lattja reagerade på medicinen men nu har den försvunnit :(


Min knasiga hund'


Vad ska jag göra?

Jag har länge funderat på att skaffa en till hund, min egna hund lattja är ju familjens hund och den dagen jag flyttar ut kommer jag inte få ta med henne :'(
Saken är att jag vet inte vad jag vill göra. Jag har funderat på att skaffa en aussie valp och uppfostra den medans jag går i skolan.. Men det jag är orolig för är att det kommer bli för mycket och att den kommer bli helt galan i sinnet för att jag inte har tid med valpen. Så jag tror inte jag kommer skaffa valp förrens det känns bra och att det kommer fungera, men så känns det tyvärr inte nu. Så min nya tanke va att skaffa en omplacerings aussie då jag är så fast vid rasen men då måste man hitta en hund som verkligen funkar och inte har massa problem som inte går ihop med min vardag. Och det är svårt att hitta en vuxen aussie med fin mentalitet. Men sen fick jag in sheltie i mitt huvud jätte mysig och trevlig ras som har många toppen egenskaper. Jag vill ju så gärna köra agility. så jag vill ju ha en smidig och snabb hund, som är lätt lärd. Men det är samma där, jag kan fortfarande inte skaffa valp så det får ju isånnafall bli vuxen hund och jag har hittat en bra kennel som har vuxna shelties till salu men då börja jag tänka på min egna hund. Igår va jag till veterinären med henne och det visade sig att hon har dåliga armbågar och jag tror även hon har dåliga höfter eftersom att hon inte längre hoppar upp i bilen eller sånna saker. Så nu ska hon käka medicin i 10 dagar och efter det ska hon bli röntgad. Jag tycker min hund är alldeles för ung för att börja ha dåliga höfter och armbågar. Jag brukar ju dock gå runt och kalla min hund för tanten och sånna saker men hon är endast 4 år det är alldeles för tidigt för henne! Just nu kan inte jag jobba med henne eller inte jobba så hårt iallafall för att inte göra något värre alltså. Det jag är rädd för är att om jag skaffar en till hund kommer lattja hata mig då för att jag tränar mer med den nya hunden? Jag vill inte lämna lattja, hon är min första hund och hon har lyckas med så sjukt mycket på endast 1 år! Och nu kan inte vi längre träna.. Jag känner mig så dålig, jag kan inte göra något för att få lattja att må bättre jag känner mig så hopplös.. :( just nu har jag beslutångest och vet inte hur jag ska göra..


Godmorgon folket!

Idag är det körda och det är strålande sol här och sjukt varmt, försökte sola men det gick tyvärr inte så bra :-/ funderar på om jag och vovven aka gå ner till sjön, hon badade imorse men nu har hon torkat och hon tycker ju det är så skönt att få bada;) men saken är ju det att de är grusväg ner dit och lattja har blivit halt.. Så på måndag blir det veterinären, har känt på hennes ben och hon är inte svullen eller varm men hon har en bula på tass dynan:(

Jag och mamma har bakat rulltårta idag mest jag;) och snacka om vilket pro jag är!:D vi hörs!


Min fina prinsessa❤

Usch säger jag bara!
Jag och lattja har haft ett sånt himla bra sommarlov tills igår! Då jag märkte att hon va svullen i tassdynan och hade börjat halta :'( och sen idag trampa hon på en geting, tror ej hon blev stucken men hon reagerade iallafall att hon trampa på en geting. Och nu har hon även börjat fälla och har fått kala fläckar... Utan hår. Vad är det som händer? Mamma ska boka tid hos veterinären så får vi se hur det går, håller tummarna för det bästa!

Vi hörs:)
Duggar stilen.. :-/


Other side of love

hej ursäkta för dålig uppdatering, mitt fel ;P har hel enkelt ine haft tid eller lust att blogg. känns inte som om jag har något intressant att säga ;) men iallfall i måndags så sprang jag 5 km med buster och lattja, och jag säger bara shit vilken fart buster har! jag tänkte direkt på hur snabb han skulle vara på agilitybannan  :) min syster fick ta hand o django lite för att hänger ne med när vi springer och jag kände att det va dags för dom två att få springa av sig.
Igår va det en rätt chill dag, tog ut hudaarna gick till vattnet o.s.v. senare åkta jag mamma och lattja till säby för att kolla om agility hindrerna var kvar och det var dom tyvärr inte :( men gud vad lattja blev glad över att få komma till säby :D hon sprang som en galning och såg så glad ut :D vi tränade också! och vet ni vad hon kan nästan läggandes klockrent :D men vi får ju inte så mycket tid att träna då jag har dom andra hundarna på dagarna ;) idag har jag tränant myket på ställandes för hon vill inte stå utan hon sätter sig.. :( vet inte riktit hur jag ska lära henne de men i slutet så tror jag hon förstod vad hon skulle göra :D min duktiga cheyy :*
kl 12.30 ska vi gå ut igen med dom två pojkarna också ;) vet ni? på fredag kanske jag ska få träffa coker valpar!! 3-4 veckor är dom de beror på om mamma har mycket jobb.
 
men hörrni vi får höras :D
fulisen<3