Glömt bloggat

Jar vart så inne i mina tankar och upptagen med mitt att jag har glömt bort att blogga, iallafall igår så fyllde jag hela 17 år ;) men hade en rätt bra födelsedag förutom att jag brast ut i gråt sen på kvällen, för tanken på att vara själv nästa år på min 18 års dag känns jobbigt :/ jag är riktigt taggad på att få komma till Forshaga för dom har en grym utbildning men det finns ju nackdelar med att den ligger i Karlstad, så långt hemifrån från min familj mitt hem mina kompisar! Det känns tufft men det ska bli en underbar upplevelse även fast man kommer längta efter mamma och pappa ibland, jag har ju faktiskt Anna-Li och Pari där så det löser sig nog!
Idag hade vi hundträning på morgonen och jag hade choko! Underbara hund, vi körde agility inomhus och jävlar vilken fin hall det va :D jätte kul att köra med honom :) så vi laddar upp för flera gånger! Vi ska helt enkelt flyga fram på banan i framtiden ;) ska bli så skönt att få kunna träna hund varje dag med sällskap! Men människor som vet vad dom gör :D



Träningen idag!

Idag tränade vi lydnad och hon är så duktig! Hon har ju svårt i vissa moment men det kan vi fixa till ;) har även tränat apport med henne idag och jisses vad duktig hon har blivit även fast hon vill släppa den efter några sekunder/minuter hon springer gärna och hämtar den och kommer och lämnar den men släpper för tidigt :/ men vi fixar det också, behöver bara lite hjälp utav andra hundmänniskor ;) 




lite om lilla mig Josefine :)

Jag berätta lite tidigare i min blogg om min hund Lattja och även lilla choko som jag har ibland men de jag glömde var mig själv!

Jag heter då Josefine Andersson är en tjej på 16 år om 4 dagar 17 år ;) alltså är jag en 96:a jag är inte som alla andra 96:or jag har haft det lite jobbigare en dom flesta jag känner. Det är absolut inget positivt men det är något som jag aldrig har erkänt för mig själv, det är stort steg för mig själv att erkänna att jag har haft det jävligt tufft. Mina djupaste hemligheter är det endast 2 personer i hela världen som vet om. Och det är inget jag kommer berätta om. Men det jag kan berätta är lite hur jag har levt det. Från 7-9 gick jag på gillboskolan i Rotebro där jag blev mobbad och nertrampad hade endast 2 riktigt bra människor i min omgivning då och de var Emelie å Rebecca. Emelie gick i min klass och stöttade alltid mig även fast jag blev mobbad och hatad av alla andra tjejer i min klass. Rebecca gick i en årskurs under mig och försökte finnas där för mig när det passade in i varandras scheman. Rebecca tappade jag kontakten med i 9:an och det är pga. mig jag skaffade pojkvän och var endast med honom vilket jag verkligen ångrar.  Emelie hade ju själv pojkvän så hon förstod ju mig. Sen när jag började på Säbyholm som då låg ute i bro då hamnade jag med fel tjej också, visst hade vi kul på dagarna men jag tog inte skolan på allvar, så efter halva ettan började jag vara med andra människor i min klass. Här tog det slut mellan mig och mitt ex det höll i 1 och ett halvt år. Det tog slut pga många anledningar. Dom jag umgicks med i min klass va då Anna-li, Pari, Therese och Frida. När sommarlovet kom så hände det inte så mycket. Det va i slutet av sommaren som jag fick kontakt med en viss person --- och började då umgås med honom, och berätta om mina hemska upplevelser i mitt liv och han tog det rätt bra och fanns där och stötta mig, vilket det inte va någon som hade gjort på riktigt länge så det va riktigt skönt att ha någon där. Sen började skolan, och då va det dags för Pari och Anna-li att byta skola. Det var lite tråkigt då jag precis hade börjat lära känna dom! Men sen vart det vår lilla trio Jag, Frida och Therese och det är en bra trio trivs verkligen med dom två tjejerna som är riktigt bra kompisar J

Men nu ska vi splittras som tur är verkar det som vi hamnar i samma stad åtminstone :D
Och jag får gå med Pari och Anna-li J så det ska bli spännande för dom är träningsnördar som jag :D tror även lattja kommer stormtrivas vilket kommer bli en lättnad =)

Det va lite om mig då :D
 

säbyholm

nu har jag vart  bro på gamla säby med markus, simon och frida :) det va kul att få se allt igen och lattja tycker det är så kul att få komma ditt! men fan va skönt det ska bli att få komma till forshaga! människor som vet vad dom gör med sina hundar hur man lär ut och massa kommer bli en sån underbar upplevelse :)
tog tyvärr inga bilder :(
Jag älskar dig! <3
 

En vecka kvar!

Sen är det praktik som gäller och det ska bli skönt att komma bort från skolan lite :) 
ska då praktisera på ett hunddagis även fast jag gjorde det i 9:an menmen de blir nog bra. nu på måndag ska vi åka och besöka skolan Jälla som ligger i Uppsala. Sen är det vanlig skola tis, ons, tor och på fredag är vi lediga! På tisdag fyller Frida år och då ska hon få trevliga överaskningar..;) och sen på ondskan fyller jag år :) 
 
Idag ska jag och Lattja träna lite lydnad :) just nu är hon ute och letar svamp med pappa och mamma, hon är duktig på att hitta kantareller den där rakaren :) men jag hoppas hon inte är för trött för tänkte att vi skulle åka till gamla Säby och träna där hon älskar verkligen att vara där :D
 
så får se om jag ta med mig kameran och får lite bilder :) vi hörs sen!:)
Du är så knäpp hund :*
 
 
 

förändringar kommer hända!

I onsadgas hade vi ett möte i skolan, och dom flest hade snackat om det innan eftersom att det helt plötsligt dök upp ett viktigt möte. Man kunde nästan räkna ut hur det skulle sluta.
 
Säbyholm utbildning lägger nu ner, 1:or och 2:or får hjälp att hitta nya skolor medans treorna får hänga kvar en stund till. Det kan bli riktigt jobbig för treorna men man får ju hoppas på de bästa. Iallfall jag tog beslutet att börja i en skola som jag känner till lite om och det är Forshagaakademin som ligger i karlsberg, jag kommer då förhoppningsvis börja efter jullovet, just nu har jag en vecka kvar i skolan sen så ska jag ut på praktik tills julovet börjar. Det är lite spänande att börja i en ny skola och jag tror att Lattja skulle stormtrivas speciellt när Tyson finns där :D
 
Det som är lite knasigt för mig är att bo från min underbara familj och mitt mysiga hem, kommer sakna det så grymt mycket med jag fixar deet så länge jag trivis i skolan. Det finns så många människor som jag kommer sakna! jag hoppas jag får med mig Frida och Therese :)
 
det kommer bli så skönt att få börja träna på allvar och ha träningskompisar som man inte riktigt har när man bor ute på landet i bålsta ;) ingen som kan ta sig hit :P men det kommer bli bra har bara viktiga beslut att ta men det viktigaste är att jag har kommit fram till forshaga.
 
jag tänker inte klaga och skrika hur arg och irriterad jag är på säby, man hade nästan kunnat anat att detta skulle hända sen ABF tog över så har det bara störtat ner. Och jag hoppas jävligt mycket på att dom kan lösa det för treorna så att dom kan få gå ut om ca ett halvår!
 

Ni är bäst :D<3
 
 
 

Jag och Lattja!

Hej nu tänkte jag berätta lite om mig och min vovve :)
Lattja är en blandaras som består utav labrador och schäffer, hon är rätt kraftig men mycket smalare än en labrador, hon har kraftig skalle och käkparti så därför kan många gissa på att hon har rottweiler eller något liknande i sig. Hon är en riktig charmör, hon älskar att godis och lek, hon är världens keligaste efter löpet eller ifall hon har saknat en. om jag har vart borta i en helg och jag kommer tillbaka så följer hon efter mig vart jag en går och sover med mig hela nätterna. hon kan även bli lite svartsjuk om jag sover med kompisar eller något då ska hon också ligga där med matte;)
 
Eftersom att lattja är blandras så är hon inte byggd efter någon speciell rasstandard, så kan berätta lite om hennes kropp, hennes bakben/rumpa består nästan bara av muskler. bog bringa och hals är även också muskler men väldigt mycket skin också. eftersom att hon har så mycket mer vikt på framdelen så har hon lagt för mycket belastning på framtassarna vilket gör att hennes leder har blivit stela och behövs värmas upp och masseras mins 2 ggr om dagen, när vi fick den här diagnosen så fick hon inte längre gå på långa promenadet, tränas eller leka och äta godis. så de va därför jag sjönk rätt mycket för jag blev deprimerad av att bara sitta hela dagarana när både jag och lattja vill ut och träna.
 
Men som sagt lattja har visat stora tecken på att hon börjar må bättre så därför har vi börjat ta igen träningen :) och hon är så otroligt duktig. jag vet inte ifall jag har sagt det men jag började träna med lattja när hon precis hade blivit 3 och idag är hon 4 år och hon har lärt sig så extremt mycket på 1 år :)
jag kör mest lydnad med lattja eftersom att lattja inte ska behöva lägga så mycket belastning på framtassarna vilket man gör i agilty och freestyle som är lite synd eftersom att jag har ett sånt stort intresse för dom grenarna.
 
 
men det jag inte har berättat om är lilla Choko som jag har med mig till skolan ibland för att träna med. Choko är en mini aussie på 2 år, han är inte så utbildad men han är riktigt rolig att ha med o göra eftersom att han så gärna vill arbeta oh göra rätt, men ibland kan han ha lite för mycket energi i sig ;) men det gör inget för min del finns bara mer att arbeta med då :) Han är lite som min agility hund, då han har så mmycket fart och vilja så går det jätte bra för han :) men ser hur mycket han uppskattar det också, eftersom att jag har sånt stort intresse för agility så passar det perfekt. jag älskar lydnad också men jag har kört så mycket lydnad med lattja så det är kul att få prova på nytt! men tyvärr så börjar det bli lerigt nu så sista jag och choko va på brukshundsklubben så halkade vi runt där men det gick bra de med :)
Choko är en härlig hund som har mycket energi och mycket att ge så det är skönt att ha honom då lattja inte alltid kan eller orkar :/
bilden uppe är på brukshundsklubben, bilden nere är hemma hos mig :)
 
nu hoppar vi till lattja igen, för ca 1.5 månad sen gick vi till sjukgymnasten med lattja och det va då vi fick reda på hur vi skulle göra för att det ska bli bättre och jag har sett resultat utav det vilket bara är positivt :)
men det va då vi fick sluta träna och det sjukgymnasten sa va okej det va att spåra ifall hon har ett bra tempo vilket hon har och hon har även bästa nosen,spårning är verkligen hennes grej hon älskar det. kan bli lite för exalterad iblande men hon tycker det är riktigt kul så det brukar vi göra, och då kör vi med rådjursklöv vi kör inte med blodspår för vi bor mitt i skogen och ifall hon skulle få lukt på blod skulle hon bara dra vilket jag inte tycker är bra när vi bor mitt i skogen ;)
hemma hos mig på sommaren och vintern :)
 
Min hund Lattja är nog den svåraste och enklaste hunden jag kan tänka mig som första hund. hon är enkel att distraherra eller få henne att tänka på något annat gör allt för godis eller inte precis efter hon har löpt för då är hon "dräkitg" och mår illa ;) hon är riktigt fjantig vid löpen och skendräktighet vilket kan pågå i 3 månader eller mer och det är 2 ggr om året så det är en stor chans att hon blir kastrerad eftersom att hon själv inte mår bra utav att tro hon är dräktig varje gång och bädda åt sina "valpar"
 
men iallafall lattja har även vart riktigt jobbig i början när jag börja tränna henne, eftersom att jag inte kunde mycket om träning och hundar. hon drog i kopplet jag hängde bara efter och hon fick sina utbtott när hon va uttråkad osv men idag är hon en riktig prinsessa :) hon är hur underbar som helst att ha med o göra idag :) hon är egentligen familjens hund och står skriven på mamma, men efter jag har börjat träna henne så har hon blivit mer och mer min hund. det är oftast så att de e jag som går ut med henne när jag kommer hem och sen på kvällarna och mornarna jag älskar att ta hand om henne även dom jobbigaste dagarna när man är sjuk eller de e storm ut så är det fortfarande kul eftersom att man har en sån underbar hund! är riktigt tacksam över att jag har fått den här chansen med lattja och att vi har kommit så långt och jag lovar när hon har blivit lite bättre så ska vi tävla i lydnad och det spelar ingen roll vilken placering vi kommer det viktigate är att vi har kommit så långt :) just nu är det bara att fortsätta med träningen och masserandet :D så blir det säkert bra :D
 
 
Filmen är gjord första gången vi träna efter 1,5 månads vänta så det är ju inte perfektion ;)

Måste komma igång igen

Med bloggandet :) 
Nu är det så gör efter att ha legat på botten då som jag och lattja har mått sämst så har vi simmat oss uppåt och det känns bättre nu. Jag tänkte skriva lite om mig själv och lattja sen när jag har datorn så ni får lite fakta om oss:) ha en bra fredag :D

Du är bästa första hunden :)